Проектът за „Богориди” трябва да се модернизира, смята кметът Николов

15:34, 21 дек 15 25 330 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кметът Димитър Николов има забележки по техническия проект за реконструкцията на централната бургаска улица „Богориди”. Според него той може да се модернизира допълнително, да се вкарат по-качествени, по-нови материали.

„Как да ви кажа - вече не скачам толкова бързо в тези благоустроявания на пешеходните пространства. Може би ще обмислим по-подробно тези проекти, вече имаме достатъчно опит от първия етап на реконструкцията на „Александровска”, достатъчно опит и от „Тройката”. Ако проектантите успеят да изпълнят тези наши изисквания, може и да стартираме търгуването и на строително-монтажните работи. Но няма да решаваме този въпрос скоростно, да бързаме на всяка цена още сега да го търгуваме, едва ли не да разкопаем „Богориди”, защото сме обещали", каза Николов пред журналисти.

Проектът за „Богориди” беше изработен още с този за цялостната пешеходна зона „Александровска 1, 2 и 3” преди повече от 5 години. Когато е правен, не са приложени съвременните мерки по енергийна ефективност, защото тогава още е нямало такъв стандарт. Сега има нова технология по отношение на капковото напояване, която тогава е липсвала. Материалите за парковото обзавеждане вече са много по-качествени от предишните.

„Това са едни изключително прецизни технически проекти и понеже се касае за европейско финансиране, ако сега стартираме неговото изпълнение, ние сме длъжни да изпълним много стриктно параметрите по този работен проект. Затова искаме да си дадем малко отсрочка, да го модернизираме в кавички със съгласието на авторите, тогава да ви го презентираме”, коментира Димитър Николов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама