Увеличават такса смет в Плевен с решение на местния парламент

15:47, 21 дек 15 25 385 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Такса смет в Плевен се увеличава с 66% за гражданите и бизнеса от следващата година. Това стана факт, след като на днешното си заседание, общинските съветници одобриха предложението на кмета Георг Спартански, за което той информира преди дни на пресконференция.

"Не си мисля, че някой ще се радва на увеличението. Аз също не съм доволен от начина за изчисляване на такса смет, но досега така и не може да се намери справедлив за всички вариант", коментира Спартански по време на заседанието.

Така плевенчани ще плащат по 1. 494 промила от данъчната оценка на имота за жилищни имоти и по 4. 814 за имоти, които не се използват за жилища. Според кмета Спартански, повишението на практика ще оскъпи такса смет с около 30 - 35 лева за една година, като базата за сравнение е за апартамент от около 70 квадрата в центъра на града.

Припомняме, че увеличението на такса смет е наложително според градоначалника, защото по досегашните ставки се събират около 5 милиона лева за чистота, а необходимите разходи възлизат на около 8 милиона. Повишението ще гарантира целостта на общинския бюджет и няма да предизвиква пренасочване на средства от едно към друго перо.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама