БНР свали предаването на Волгин (обновена)

16:01, 21 дек 15 25 304 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Предаването "Деконструкция" на Петър Волгин е било свалено от ефира на Българското национално радио (БНР). Това е станало с решение на Управителния съвет, твърди самият Волгин в своя профил в социалната мрежа Facebook. Информацията бе потвърдена за София Topnovini.bg от радиото.

"Мотивите за решението са, че водещият допуска в предаването едностранчиво представяне на фактите, има липса на обективност и многообразие на гледните точки, като при коментари изгражда позиции без да допуска опоненти по темата. Това е ограничаване на свободата на словото и налагане на цензура като се отнема възможността на слушателите да изказват свое мнение. Отчита се липса на плурализъм на гледните точки при отразяване на различни убеждения и идеи. Г-н Волгин продължава системно да толерира и да насърчава подобно поведение, нарушаващо разпоредбите на ЗРТ, както и редакторите, и сътрудниците на предаването „Деконструкция", твърдят от БНР.

Вчера стана ясно, че Съветът за електронни медии (СЕМ) за пореден път е констатирал "тежки законови нарушения" в предаването, което многократно е обвинявано в липса на плурализъм. Пред София Topnovini.bg доц. Георги Лозанов съобщи, че БНР ще трябва да плати между 3 и 30 000 лева глоба заради Волгин.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама