"Не съм изгубен" топли с якета в София (снимки)

17:54, 21 дек 15 25 469 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Облечи дърво – спаси човек от измръзване. Така може да се опише последната благотворителна инициатива на групата ентусиасти от HiddenCash Sofia. Дърветата тази сутрин по пешеходната зона на бул. „Витоша“ осъмнаха, "облечени" със зимни якета.

Акцията е озаглавена „Не съм изгубен!“. Само за няколко часа тя доби популярност в социалните мрежи и получи огромна подкрепа. Целта на инициаторите е да напомнят, че в моментите, в които хората са на топло вкъщи, има и такива, чийто дом е на улицата и са застигнати от студа.

Те подканват всеки, който в гардероба си има старо яке, шал или шапка, които вече не използва, да се включи в инициативата и да зарадва нуждаещ се. На Коледа стават чудеса, припомнят от HiddenCash Sofia и вярват, че всеки би могъл да сътвори чудо за някого.

В късния следобед днес беше останало само едно кафяво яке, увито на дърво срещу книжарница, видя екип на София Topnovini.bg. На него имаше надпис: „Не съм изгубен! Ако ви е студено и имате нужда да се стоплите, приемете този жест от нас! Надяваме се още добри хора да последват примера ни и София да стане едно по-усмихнато място! Желаем ви весели празници!“.

Минувачи споделиха, че харесват идеята и тя трябва да бъде продължена. Някои от гражданите и гостите на София казаха, че не са забелязали якета по „Витошка“. Според тях те са били взети още рано сутринта.

„Ако бяха по-цветни, може би щяха да се забелязват повече“, коментира една от продавачките в магазин за обувки. Тя предположи, че инициативата е за създаване на настроение по случай Коледа, понеже не беше прочела табелката, прикрепена към тях.

„Цял ден стои това яке тук. Може би някой ще го вземе, когато не минават много хора. Затова е най-добре дрехите да се оставят в малките часове на нощта“, каза собственик на търговски обект на оживената зона.

Инициативата напомня на „щедрия хладилник“, в който всеки има възможност да остави непотребна и все още годна храна. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама