Тунелът под Шипка ще се строи догодина

18:14, 21 дек 15 25 342 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Убедена съм, че следващата година ще завършим успешно обхода на Габрово и ще извървим първите стъпки за самия тунел. Това е сложна и скъпа инвестиция и ще ни трябва време да проведем необходимите процедури, за да бъде реализирана”, каза днес министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова. Тя и председателят на УС на Агенция „Пътна инфраструктура“  (АПИ) инж. Лазар Лазаров инспектираха строителните дейности на обхода на Габрово.

„Не сме се отказали и усилията ни за довършване на обхода на Габрово и изграждане на тунел под връх Шипка продължават”, категорична бе министър Павлова.  По думите й предстои обсъждане на готовия идеен проект за тунела под Шипка с всички заинтересовани по отношение на начина на изграждане и подстъпите към него.

Тя изрази недоволство от изоставането на строежа в Габрово.  На обхода се изгражда сложен виадукт, който се строи по специфичен начин, тъй като е с отвори на моста от над 160 м за всеки.

„Днес видяхме дейностите, които се извършват по останалите две големи съоръжения – две мостови на трасето и малкия тунел. Това ще е генерална репетиция за големия тунел като част от инвестицията”, обясни Павлова. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама