Прекратиха делото на Стефан Димитров за съветник в Димитровград, пратиха го в ЦИК

18:41, 21 дек 15 / Политика 25 257 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Административен съд Хасково /ХАС/ прекрати днес делото, с което Стефан Димитров от коалиция „Да за Димитровград” се жали, че не е общински съветник. Според съдия Цветомира Димитрова, загубилият съкрушително изборите Стефан Димитров, не трябва да сезира ХАС, а Централната избирателна комисия.

Лидерът на коалиция „Да за Димитровград” Стефан Димитров първо изропта, че изборите са били манипулирани. След това на няколко пресконференции обяви, че ще обжалва, защото бил избран за общински съветник, но е заменен от ОИК. Това стана след като той не се яви на първото заседание, за да положи клетва. След тържествената сесия обяви, че уведомил областният управител, че е възпрепятстван. По закон уведомлението трябва да се изпрати в ОИК. Преди дни пък обяви, че ще търси правото в Страсбург.

Пред Topnovini.bg, димитровградчани споделиха, че Димитров търси изява и опити за привличане на внимание.

На пресконференция преди дни бе казано, че се създава прецедент и че казусът се заплита. Днес в ХАС пък бе намекнато, че изобщо не може да се говори за прецедент.  

Според съдът, в решението, в което се казва, че Димитров не е общински съветник, изрично е посочено, че може да обжалва пред ЦИК  в тридневен срок.

Така според ХАС, делото не му е подведомствено и следва да бъде прекратено и изпратено  като преписка на  Централната избирателна комисия, която е компетентна да се произнесе по оспорването на решението на Общинска избирателна комисия- Димитровград.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама