Връчиха традиционните награди на Търговско-промишлената палата в Шумен

20:15, 21 дек 15 25 407 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На тържествена церемония тази вечер Търговско-промишлената палата в Шумен раздаде традиционните си годишни отличия на най-успешните  фирми от региона за 2015 година. Наградите връчи лично кметът на града Любомир Христов.

За най-висок оборот статуетката грабна фирма “Теси”. Отличието за приходи от продажби отиде при “Рока-България”. За най-добра средна фирма бе обявена фирма “Вакуум”. Сред отличените се нареди и фирма “Крис Ойл”.

Кметът на Шумен Любомир Христов поздрави присъстващите на церемонията собственици и управители на фирми, като им пожела здраве и търпение, за да продължат да развиват бизнеса си в региона. “От наша страна като местна администрация ние поемаме ангажимента да създадем по-добри условия за развитие на частните предприятия, защото те са тези, които създават нови работни места за хората от региона”, заяви градоначалникът.

От своя страна управителят на Търговско-промишлената палата в Шумен Христо Дечев подчерта, че наградите са стимул за отличените фирми. В обръщението си към бизнесмените Дечев отбеляза, че бизнес атмосферата у нас през 2016 година не се очертава особено оптимистична. “Средата за развитие на бизнеса се подобрява, но с темповете, които бихме желали”. За идната година заложеният ръст на брутния вътрешен продукт е 1.8%. Това обаче не е достатъчно, но ние знаем, че няма как да бъде по-висок”, отбеляза още Христо Дечев и подчерта, че са необходими условия, при които бизнесът у нас трябва да се развива, а не само да оцелява.

През 2016 година Търговско-промишлената палата в Шумен ще продължи да работи в тясно сътрудничество с професионалните гимназии, като основната цел е създаването на квалифицирани млади кадри.

На церемонията тази вечер присъстваха ощезам. областният управител Петко Шаренков, зам.-кметовете Росица Антонова и Боян Тодоров, омбудсманът Иван Капралов и общинския съветник Венцислав Венков.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама