Калоян Топалов: #КОЙ постави Янева на този пост? и #КОЙ назначи Ченалова?

20:18, 21 дек 15 25 643 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Председателят на Софийския градски съд (СГС) Калоян Топалов научил от медиите за това, че Висшият съдебен съвет (ВСС) иска от него доклад за дейността на съда от назначаването му преди 5 месеца. Това съобщи той пред бТВ. ВСС прие предложение да изслуша Топалов само два дни, след като той се появи на т.нар. протест на съдиите заради неслучилата се съдебна реформа.

Топалов уточни, че не приема идеята като наказателна акция срещу него и се радва, че ще може да представи многото свършена работа от него и колегите му. Все още обаче е получил от ВСС нищо официално. 

По повод „Яневагейт“ Топалов коментира, че не е важно дали записите са манипулирани, а дали съдържанието отговаря на действителността или не. „Това, което сме знаели в коридорите на съда, не се разминава с това, което са си говорили двете колежки“, посочи той. Изтъкна, че са важни отговорите на въпросите: Защо се стигна до тук? #КОЙ постави съдия Янева на този ръководен пост?, #КОЙ назначи Ченалова?

Той определи промените в Конституцията като „псевдореформа“. „Това, което се случва е липса на реформа – промяната на един текст било на Конституцията, било на Закона за съдебната власт не е реформа. То е много по-широко като мероприятие, трябват промени и в други закони“, обясни той. На въпрос уточни, че не усеща воля да се случи истинска съдебна реформа.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама