Димитър Саватинов е "Спортист на годината" в Гоце Делчев за втори път

21:48, 21 дек 15 / Спорт 25 318 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Най-силният мъж на Америка Димитър Саватинов получи приза "Спортист на годината" на община година за втори пореден път. Наградата бе връчена на специална церемония от кмета на южния град Владимир Москов и бе приета от сестрата на спортиста Мария Саватинова.

Саватинов е носител на титлата "Най-силен мъж на Америка" две поредни години - 2014 и 2015. Класиран е на4-то място на състезанието за професионалисти Арнолд стронгмен класик и 7-мо място на състезанието "Най-силен мъж в света".

Наградата за "Най-добре представил се през 2015 г. спортист, състезаващ се за местен клуб" получи Иван Праматаров. 22-годишният младеж е носител на редица награди в национални и международни състезания по карате. Спечелил е първо място на международен турнир в Румъния, втори и трети места в републикански първенства. Тази година той спечели трето място на Националното първенство за мъже и жени - кумите и ката в София.

"Най-проспериращ млад състезател в индивидуален спорт през 2015 година" стана Илиян Дробенов. Той е роден през 1999 година и тренира тенис на корт от 5-годишен. От 12-годишен вече се състезава в държавни първенства. Носител е на две шампионски титли на сингъл до 16 години и печели две поредни години маратона в Гоце Делчев. Най-добър отбор на годината е хандбален клуб "Пирин" възрастова група 12-14 години с ръководител Стоян Пендичев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама