ДПС вече може да влезе официално във властта, обяви анализатор

20:47, 24 дек 15 / Политика 25 383 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
По-малко лошият вариант след днешното изключване на Лютви Местан от ДПС е рестарт на партията през Ахмед Доган. Това означава легитимиране на ДПС въобще. Помислете си какво означава за българина да разбере, че всъщност по-голямата опасност е турцизиране и ДПС именно е спасението от това. Това каза в интервю за София Topnovini.bg Първан Симеонов, изпълнителен директор в „Галъп Интернешънъл“.

Думите му са във връзка с решението на Централното събрание на ДПС от по-рано днес да изключи досегашния председател на движението Лютви Местан от всички заемани от него постове в партията. Цялото интервю четете по-късно в "Мнения".

"Едни 30 години, в които Лютви Местан е бил всичко най-черно за българина, се изпаряват за три дни и ДПС ще изглежда доста по-приемливо. Това означава, че ДПС вече може да влезе във властта официално. Тук също има поредица от лоши новини. Най-вече лошата новина е, че това ще означава легитимиране на политическия модел "ДПС", който, с извинение, ни най-малко не е красив, не е особено прозрачен, навява мисли за корупция, напомня за КТБ и т.н", обясни политическият анализаторът. 

Според него в зависимост от това дали ДПС се цепи, или просто Местан е отлюспен, можем да преценим какво ни очаква. Лакмусът на всичко щял дойде в идните 2-3 дни, когато се очаква у нас да пристигне на посещение турският външен министър.

"Представете си как край "Тюркян чешма" или в сакралния за това население Момчилград застават Местан и турският външен министър пред няколко хиляди души. Това ще бъде взривоопасна ситуация. Затова нищо, нищо, нищо подобно не бива да се позволява от страна на българската държава", категоричен е Симеонов.

По думите му тя трябва да прояви спокойствие, хладнокръвие и твърдост. Опасността тук била по-сериозна, отколкото ни се струвало на първо време, защото била намесена геополитика.

"Ако е вярно, че на българска територия се срещат руските и турските интереси, ние като държава трябва много сериозно да стискаме палци на нашата мъдрост и държавнически капацитет", убеден е Първан Симеонов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама