Две деца от Търговище получиха подкрепа чрез Националната благотворителна кампания на МВР

07:38, 26 дек 15 25 404 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Две деца от град Търговище - 10-годишната Златина Здравкова и 17-годишният Илиян Иванов, са сред 113-деца на загинали и пострадали при изпълнение на служебните си задължения служители от системата на МВР, които са подпомагани чрез Националната благотворителна кампания, инициирана от полицията. 

Двете деца заедно с майките си гостуваха в Областната дирекция, където директорът ст. комисар Николай Ненков им връчи различни подаръци, събрани в рамките на поредното издание на кампанията. 

За предстоящите празници всяко от 113-те деца получава сумата от 500 лв., набрана от sms-и, както и чрез набирателната сметка на кампанията, а освен това подаръци и ваучери за пазаруване на стойност над 600 лв. от партньорите на МВР в благотворителната кампания. “Ние няма да забравим безвреме отишлите си наши колеги-бащите на двете деца.  Самите деца и семействата им винаги могат да разчитат на нашата подкрепа и помощ” – заяви ст. комисар Ненков.

През този месец стартира Коледното издание на Националната благотворителна кампания за подпомагане на децата на загиналите и пострадалите при изпълнение на служебните задължения служители от системата на МВР, което се осъществява под патронажа на министъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова. 

Средствата се набират целогодишно чрез изпращане на sms на номер 1866. Средства могат да се прeвеждат и по транзитна банкова сметка с IBAN: BG71 BNBG 9661 000 1462 01, BIC: BNBG BGSD, Българска Народна Банка, Централно управление.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама