Около 300 деца в неравностойно положение в Бургаско получиха подаръци за Коледа

08:51, 26 дек 15 25 283 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Близо 300 деца в неравностойно положение, както и около 80 социално слаби възрастни хора от Бургаска област получиха подаръци за Коледа. Това съобщи за Topnovini.bg председателят на БЧК – Бургас Виолета Радева.

„200 от децата получиха индивидуални здравословни хранителни пакети, които ние раздадохме не само на малчугани от Бургас, но и на такива от Малко Търново, Сунгурларе и други градове от областта. Освен това нашата кампания „Подари Коледа“ приключи, като от нея бяха събрани 2320 лева. Тези средства са от закупуването на най-различни артикули, ръчно изработени от младежите на БЧК”, разказа Виолета Радева.

Със събраните средства са били закупени подаръци за 100 деца в неравностойно положение, които са били раздадени на специална постановка в Кукления театър в Бургас.

„Благодарение на друга кампания ние успяхме да закупим хранителни пакети за около 80 социално слаби възрастни хора. Имаше и индивидуални дарения за конкретни многодетни семейства”, добави още Радева.

По нейните думи, за следващата година са планувани множество инициативи, като програмата на БЧК ще стартира на 6 януари. Тогава поетапно ще се разкриват пунктове, където ще се разпределят хранителни продукти.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама