Повече от половин година ескалатор на централна метростанция не работи

09:25, 26 дек 15 25 459 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
От повече от половин година една от пътеките в подлеза на метростанция Софийски университет, откъм изхода за „Орлов мост“, не работи. Пътеките са монтирани преди 7 години и работят на принципа на ескалатор, но преминаващите се движат хоризонтално. От август тази година една от 100-метровите пътеки не функционира. Причината е, че от столичния метрополитен очакват доставка на резервни части от чужбина.

Това обясни за София Topnovini.bg Стоян Братоев, директор на общинското предприятие, което отговаря за поддръжката на ескалаторите.  

„По график съоръжението трябва да пуснато в експлоатация на 11 януари“, обяви Братоев. По думите му повредата е в самата пътека, а за подобна подмяна е необходимо да се изчака около 3 месеца. Частите на ескалаторите са специфични и трябва да бъдат направени по поръчка.

Братоев сподели още, че преди няколко години им е бил правен ремонт, но след 7 години работа е необходимо ескалаторите да бъдат изцяло подменени.

Наш екип потърси и минаващите в района за коментар. 65-годишният Атанас Стоянов сподели, че никога не използва ескалаторите, тъй като се страхува да не падне на слизане от тях. „За мен се движат твърде бързо, а и нямаме неотложна работа, че да бързам като младите“, каза той.

„Неприятно е, защото хората отдавна са добили някакъв навик от „Орлов мост“ до метростанцията да се стига по-бързо. Разликата в това дали ще минеш пеша, или по ескалатора наистина е минимална, но когато човек бърза, винаги се усеща“, сподели 25-годишен студент.  

Работещите в района също не чувстват особени притеснения от повредата. По думите им през последните месеци майстори са идвали няколко пъти да отстранят проблема, но всеки път безуспешно.

„Тези пътеки са за третата линия. Целта е по-бързо да се прави трансферът между линиите. Ние сме ги пуснали, защото така или иначе сме ги купили и е по-добре да бъдат ползвани“, допълни Стоян Братоев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама