Речта на Доган беше добра, уличи агента Местан, смята Велизар Енчев

10:11, 26 дек 15 / Политика 25 406 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Колоната на Турция в България и пета колона на Ердоган в Турция получи поражение. Аз бих казал добри думи за речта на Ахмед Доган. Той уличи агента Местан. Това каза в ефира на Нова телевизия независимият депутат Велизар Енчев. Той коментира събитията около ДПС през последните дни – речта на почетния председател Ахмед Доган, в която осъжда Лютви Местан, и последвалото отстраняване на Местан от поста на председател на партията.

Енчев заяви, че е крайно време България да каже „не“ на посещенията на турски политици у нас. По думите му „присъствието на подобно турско посещение всяка година“, като визира скорошното посещение на турския премиер Ахмет Давутоглу, не е правилно. Енчев каза още, че външният министър на Турция Мевлюд Чавушоглу, който днес трябва да се включи във възпоменателния митинг в село Могиляне, нямало да дойде, за да не унижи премиерът на България Бойко Борисов.

Депутатът осъди и липсата на коментар за случващото се от страна на Михаил Миков и Бойко Борисов. Той изтъкна, че и външният министър Даниел Митов „реагирал неадекватно“.

В студиото на Нова бяха и журналистите Ива Николова и Тома Биков. Николова обясни, че информацията, че Местан ще бъде сменен е трябвало да излезе на яве след Нова година, но медиите са я пуснали сега, което принудило Доган да действа бързо и да свика среща в сараите.

„ДПС трябва да бъдат врата между България и Турция, а не мост, защото мостовете изгарят първи. Местан в опит да овладее партията, се е изкушил да се опита да я продаде на чужда държава“, каза Тома Биков и допълни, че е бил на ясно с обтегнатите отношения между Местан и Доган още преди година.

Велизар Енчев заключи, че сега „важният въпрос е  ще продължи ли ДПС да бъде пета патерица на управляващото мнозинство“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама