Инициаторът на хладилника за бедни призова кмета на Пловдив да стане част от доброто

10:20, 26 дек 15 25 457 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Призовавам Ви да намерите подходящо място за хладилника, с което ще станете част от доброто, и да помогнете на Вашите съграждани да останат в живота, а не да ги унижавате, принуждавайки ги да ровят в боклука, за да намерят нещо за ядене. Да, хладилникът е извън закона, но е хуманен и предлага достоен достъп на 75% от пенсионерите и хората без дом и доходи до храна."

Това написа създателят на инициативата "Ако си дал..." Стефан Чолаков в отворено писмо, адресирано до кмета на Пловдив Иван Тотев, както и до градоначалниците на София и Русе.

Припомняме, че в центъра на Пловдив бе поставен хладилник за бедни, който впоследствие бе премахнат със заповед на Тотев. Аргументите на пловдивския градоначалник бяха, че инициаторът няма разрешение за поставяне на хладилника, който освен това не е и захранен с електрически ток.

"Реших да намеря начин да си помагаме взаимно и да не оставяме пенсионери, бивши инженери, учители или просто хора, които не се справят с живота, да се изхранват от контейнерите за смет", обяснява в писмото си Чолаков. Според него аргумент за премахване като "Никой не носи отговорност и не гарантира за годността на храната" е неприемлив, след като никой не гарантира живота и здравето на хората, хранещи се от контейнерите за боклук.

"Вие гарантирате ли качеството и годността за консумация на изхвърлените в контейнерите за смет остатъчни храни, с които се хранят голяма част от българските граждани, докарани до безизходица и крайна мизерия", пита риторично Чолаков.

В коментари към писмото, публикувано във Фейсбук, се изказват мнения, че градоначалниците са длъжни да намерят законов начин тези хладилници да съществуват. "Няма как подадена ръка към страдащ човек да е извън закона", споделят хората.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама