Турският посланик и Местан се появиха заедно в Могиляне, Чавушоглу не дойде

10:32, 26 дек 15 / Политика 25 332 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Турският посланик Сюлейман Гьокче и бившият лидер на ДПС Лютви Местан се включиха във възпоменателния митинг край Тюркян чешма в Могиляне, съобщава "Родопи 24". 

 

Въпреки че Местан обяви на пресконференцията си в Кърджали, предшестваща изключването му от партията, че турският външен министър Мевлют Чавушоглу също ще дойде да почете годишнината от Възродителния процес, това така и не стана. На събитието обаче присъства генералният консул на Турция в Пловдив Алпер Акташ.

 

Чавушоглу решил да не участва в поклонението в последния момент, като за решението му натежал отказът на премиера Бойко Борисов да го приеме. Според непотвърдена информация външният министър на южната ни съседка все пак е в България, но просто не искал да се показва пред журналисти. 

 

След като в 9:30 ч. Гьокче, Местан и придружаващите ги лица се поклониха пред чешмата-паметник, в 10 ч., за когато беше обявен началният час на възпоменателните мероприятия, за гробището тръгна и елитът на ДПС. След това бившият първи в партията и посланикът напуснаха мястото, като уточниха, че няма да участват във възпоменателния митинг.

 

Припомняме, че обявеното от Местан частно посещение на турския външен министър предизвика много противоречиви мнения. Това стана в деня, в който Централният съвет на ДПС реши да изключи от редиците на партията вече бившия си лидер. До това крайно решение се стигна, след като Местан прочете декларация в Народното събрание в подкрепа на Турция, точно след като военновъздушните сили на южната ни съседка свалиха руски изтребител. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама