Призоваха кметове и производители от община Добричка да помогнат на приюта на отец Иван

10:39, 26 дек 15 25 395 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кметовете и кметските наместници от община Добричка, както и земеделските кооперации и производители, да помогнат на приюта на отец Иван в Нови хан, е призовал кметът Тошко Петков. Апелът му е в отговор на писмо от председателя на „Християнски съюз” Ваня Касабова, която с писмо до областния управител на Добрич Детелина Николова се обръща със зов за помощ. Николова е препратила писмото до кмета на най-голямата община в областта – Добричка.

Касабова обяснява, че преди една година йеромонах Иван, ръководил дома за сираци "Св. Николай Чудотворец" в село Нови хан, е претърпял изключително тежка катастрофа, която му е попречила да обгрижва живеещите в дома 300 деца и майки. С решение на Управителния съвет ръководството на „Християнски съюз” е успяло да осигури с помощта на благородни хора и държавата 25 т въглища, 200 кубика дърва, 1800 лв. за ремонт на 150-годишния храм в манастира.

"Заради болестта си обаче отец Иван не е успял и не е във възможностите му сега да осигури хляба на живеещите в приюта, както и отглеждането на животните във фермата в село Якимово", посочва Касабова.

Тя се обръща със зов за помощ за осигуряване на 25 т фураж и 75 т жито за брашно, като съобщава, че в дома има брашно за издръжка за 2 месеца.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама