Раздават социални ваучери в Старозагорско

10:51, 26 дек 15 25 429 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Предоставянето на ваучери за социално подпомагане в натура вече започна в Старозагорско.

По два екземпляра от ваучерите получават малолетни и непълнолетни майки, на които е отпусната месечна помощ за отглеждане на дете, според Закона за семейни помощи за деца, уточняват от дирекция „Социално подпомагане”. 

Ваучерите са ценни книжа с номинална стойност 35 и 50 лева, които осигуряват  социално подпомагане в натура на правоимащите лица. Те могат да се ползуват за:    пълно или частично заплащане на такса за детска ясла и/или детска градина; пълно или частично заплащане на такса за детска кухня или столово хранене; закупуване на храна, облекло,обувки; закупуване на бебешки и детски принадлежности, козметични и хигиенни материали и други стоки за ежедневна употреба, необходими за детето в зависимост от възрастта му; закупуване на учебници и учебни пособия и други стоки, необходими за детето за посещение на училище, предучилищна група, детска градина или детска ясла.       

Ваучерите се получават лично от правоимащото лице или от негов представител въз основа на нотариално заверено пълномощно.

При реализирането на ваучера лицето, предоставящо стоката или услугата, следва да попълни на представените му два екземпляра: датата на реализация на ваучера; наименованието на обекта, в който е реализиран; име, подпис и печат на лицето, предоставящо стоката/услугата. Продажбата се отчита чрез издаване на фискален или системен бон, предупреждават социалните работници.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама