Близък до Бареков освирка лидерите на ДПС в Могиляне

12:29, 26 дек 15 / Политика 25 628 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Изключително кратък възпоменателен митинг се проведе в село Могиляне във връзка с годишнината от Възродителния процес. Събитието продължи около половин час, като по време на церемонията се разрази и един скандал, съобщава „Родопи 24“.

Част от дошлите на митинга хора освиркваха съпредседателите на ДПС Мустафа Карадайъ, Четин Казак и Рушен Риза. Повод за гневната им реакция станаха последните събития около партията. Припомняме, че в навечерието на Бъдни вечер Централният съвет на ДПС освободи от лидерския пост Лютви Местан, като той беше изключен и от редиците на Движението.

Основен инциатор на освиркванията срещу тримата се оказа бившият кмет на Бенковски Феим Мендерес. Той е бил в екипа на Николай Бареков и кандидат за кмет на Кирково от „България без цензура“, уточнява „Родопи 24“.

От своя страна лидерите на ДПС не се качиха на трибуната. Единственото, което направиха беше да се поклонят пред Тюркян чешма. За първи път на митинга не присъстваше официален представител на Турция. По-рано през деня посланикът на южната ни съседка Сюлейман Гьокче и турските консули в Пловдив и Бургас, заедно с Лютви Местан, се поклониха на чешмата-паметник и напуснаха мястото. На събитието се очакваше и турският външен министър Мевлюд Чавушоглу, но той не дойде. 

Междувременно напрежението от Могиляне се премести в Момчилград. На площада пред Паметника на жертвите от тоталитарния режим в 14 ч. ще започне възпоменателен митинг. Хиляди тръгнаха за града, където час по-рано Местан ще даде пресконференция, на която ще стане ясно дали ще продължи да се занимава с политика.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама