Обновяват тротоари по малки улици в центъра на Пловдив

13:05, 26 дек 15 25 393 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Работата по обновяване на тротоарните настилки по малките вътрешноквартални улици в центъра на Пловдив ще е сред приоритетите през 2016 г., увери кметът на район "Централен" Георги Стаменов. "Идеята е да се направи една голяма процедура по Закона за обществените поръчки (ЗОП) на стойност около 1 млн. лв. за две години, за да може оперативно да имаме възможност, когато постъпят жалби или когато се реши, че даден тротоар трябва да се оправи, да действаме", уточни районният кмет.

По думите му в момента се прави анализ на основните маршрути, по които се движат майките с детски колички, особено до детските кухни и площадки, за да може тези тротоарни настилки да се направят приоритетно.

Активно ще се работи и върху оформянето на зелените площи и паркчета между жилищните сгради. Ясно ще се диференцират озеленените пространства от местата за паркиране, тъй като в момента много хора в центъра оставят колите си в зелени площи. "Паркирането в градинките е абсурдно. Не може да имаме нормална среда за живот около домовете си, ако сами я унищожаваме", категоричен е Стаменов.

Изготвена е справка за всички малки зелени площи в района и през следващите четири години те ще бъдат облагородени, увери районният кмет.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама