Местан не изключва възможността да създаде нова партия (обновена)

13:48, 26 дек 15 / Политика 25 366 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"И осъденият на смърт има право на последна дума". Това заяви пред журналисти в Момчилград Лютви Местан, цитиран от „Родопи24“, по повод решенията на Централния съвет на ДПС за свалянето му от председателския пост на движението, освободаването му от ПГ на ДПС и изключването му от партията.

На въпрос дали ще създава алтернативна партия, Местан отговори, че ще бъде чуто желанието на избирателите.

"Времето ще покаже", подчерта бившият председател на ДПС.

Хиляди се преместиха от Могиляне в Момчилград, където ще се проведе вторият предвиден за деня възпоменателен митинг в памет на жертвите на т.нар. Възродителен процес. Той ще започне в 14.00 часа пред Паметника на жертвите на тоталитарния център в центъра на града. Час по-рано венци поднесоха турският посланик Сюлейман Гьокче, консулите от Пловдив и Бургас, както и Лютви Местан.  

"Решението за моята оставка е факт, аз го приемам, но не приемам начина, по които се взе", коментира още Местан, цитиран от „Фокус“.

Той опроверга информацията, че е изнасял секретни документи от Народното събрание и всеки, който пожелаел, можел да се поинтересува и да види дали Местан е проявил дори любопитство към такива документи.

„Ще бъда пределно публичен и съм публичен, както винаги съм би. Това е отговора на въпроса. Тезата, която се съдържа във въпроса ви, е толкова вярна, колкото са верни и другите помии, които се изсипват върху мен", категоричен е бившият лидер на ДПС.

Той определи слуховете, че на сватбата на дъщеря му посланик на друга страна ѝ е направил подарък – кола за 300 000 евро.

„Защо е тази кампания? За да се прикрие очевадният факт за едно решение за изключването ми от партията и от снемането от ръководните позиции, което не се подкрепя от избирателите на ДПС", посочи Лютви Местан.

По думите му за последните 19 години той е защитавал почетния председател на ДПС Ахмед Доган и в най-критични ситуации не съм позволявал да падне прашинка върху публичния му образ. Местан не знаел с какво заслужил дори без да му се поиска официално оставката да бъде свикано заседание, до което да няма достъп.

"Хиляди пъти да бях убеден, че ще ми се отреже главата след тази декларация, пак щях да я прочета", обяви изключеният от „Движението за права и свободи“.

Според него, колкото и да не е бил съгласен с тези критики, е усетил и шанса, че вътре в тази партия можело да започне един истински дебат.

"Дали е грешка декларацията, която представих в парламента? Ние не можем да стоим като неутрален наблюдател между Русия и НАТО. България трябва да търси балансите, осъзнавайки статута си като член на НАТО”, посочи Местан като допълни, че декларацията не му е била дадена от друга държава и през този период не е напускал страната, за да има такова твърдение.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама