Сръбската полиция арестува 80 души за корупция, сред тях има и бивш министър

13:49, 26 дек 15 / Свят 25 267 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Сръбската полиция арестува 80 души, включително и бивш министър, които са заподозрени за корупция, пише Mailonline. Това е най-голямото разследване за корупция в страната от 2004 година насам.

„Задържаните са заподозрени, че от 2004 година са извършили редица престъпления като корупцията и злоупотреба с власт, като по този начин са откраднали 100 милиона евро. Сред тях има един бивш министър, няколко бивши високопоставени чиновници, кметове и бивши кметове, както и директори на големи предприятия“, каза вътрешния министър Небойша Стефанович.

Властите в Сърбия, които от 14 декември водят открити преговори за присъединяване към ЕС. Управляващите работят сериозно за изкореняване на корупцията и организираната престъпност в страната, която придоби мащабни размери след войната в Югославия през 90-те.

Небойша Стефанович обяви, че е идентифицирал бивш министър с инициалите С. М. Според сръбския вестник „Блиц“ става въпрос за Слободан Милосавлевич, който бе министър на търговията в правителството на Зоран Джинджич. Полицията издирва още петима души.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама