Приближените до Местан депутати напускат ДПС

14:14, 26 дек 15 / Политика 25 777 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Депутатите Айдоан Али, Хюсеин Хафъзов и Шабанали Ахмед обявиха в Момчилград, че напускат парламентарната група на ДПС, съобщава БГНЕС.

Хафъзов обяви, че актът на изключването на Лютви Местан от всички постове и от партията без да бъде изслушан, е недопустим и циничен и означава предателство спрямо каузата ДПС.

Областният лидер на ДПС в Кърджали Бахри Юмер, който и днес се движи в групата на Местан, заяви, че ако и местната структура се получи разминаване на позициите, дори минимално, мястото му няма да бъде там. Все още няма яснота раждали се нов проект в българската политика, но депутатите декларираха, че са получили подкрепата на избирателите в своите райони.

Лютви Местан подчерта, че дори и хиляда пъти да трябва да му отрежат главата, пак би застанал зад декларацията определена от Ахмед Доган като тежък гаф. Отцепниците и изгоненият от лидерството бяха посрещнати с бурни възгласи на одобрение от стотици жители на Момчилград, които изразиха подкрепа за тях.

Очаква се да започне възпоменателният митинг в центъра на града в памет на жертвите на тоталитаризма и комунистическия режим. В него отново ще се включат тримата съпредседатели на ДПС - Мустафа Карадайъ, Четин Казак и Рушен Риза.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама