Обявиха Ердоган за супергерой, след като спаси самоубиец

14:40, 26 дек 15 / Свят 25 265 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Турският президент Реджеп Ердоган бе обявен за супергерой, след като вчера успя да разубеди самоубиец да скочи от моста над Босфора. „Беден човек от Истанбул бе спасен от самоубийство, след като се озова на едно и също място и по едно и също време с турския президент Реджеп Ердоган“, гласи ироничен коментар под клип, качен в Youtube канала на руския сайт РТ.

Държавният глава на Турция е успял да разубеди Везир Чатраш да сложи край на живота си, съобщиха световните агенции. Кадри, излъчени по местни телевизии, показват как кортежът на държавния глава преминава по моста, свързващ Европа и Азия. Там обаче спрял заради мъж, който се готвел да скочи от него. Охраната на президента го отвела при Ердоган и двамата са разговаряли повече от 2 часа.

Предполага се, че лични причини са довели човека до решението да отнеме живота си. Ердоган е обещал да му окаже нужната помощ.

Инсценировка

Новината са спасяването на самоубиеца породи доста коментари в онлайн пространството. В интернет десетки изразиха съмнение в истинността на историята.

Оказа се, че акаунтите на Везир Чатраш, в социалните мрежи показват, че той е активен привърженик на управляващата и пропрезидентска Партия на справедливостта и развитието (ПСР).

"Улиците се затварят при придвижването на Ердоган. Интересно ми е как той (Чатраш) е могъл да се качи на моста", интересува се ползвателят Мелих Ертас. "В нито една страна президентската кола от съображения за сигурност не спира по подобен начин. Плюс, че там е станал някакъв инцидент. Ами ако този човек е планирал покушение срещу президента? Игра, пак игра", пише Джихангир Аталай. "Дори и да настъпи краят на света този президентски кортеж няма да спре", смята други интернет потребител. "Усешам опит за смяна на новините на деня", коментира Салих Корчекмез.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама