Шуменският депутат Айдоан Али напуска ДПС

15:21, 26 дек 15 / Политика 25 478 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Депутатът Айдоан Али, който е един от тримата шуменски народни представители от ДПС напуска парламентарната група на движението, съобщи самият той в Момчилград.

„Не съм съгласен с това как бе взето решението за отстраняването на Лютви Местан от всички постове, подкрепям декларацията му и затова излизам от парламентарната група”, коментира пред Topnovini.bg Айдоан Али. Той уточни, че остава в Народното събрание, но като независим депутат.

Али, който в четвъртък беше до Лютви Местан на пресконференцията в Кърджали, и още двама депутати Хюсеин Хафъзов и Шабанали Ахмед, обявиха в Момчилград, че напускат парламентарната група на ДПС, съобщава БГНЕС.

Хафъзов обяви, че актът на изключването на Лютви Местан от всички постове и от партията без да бъде изслушан, е недопустим и циничен и означава предателство спрямо каузата ДПС.

Областният лидер на ДПС в Кърджали Бахри Юмер, който и днес се движи в групата на Местан, заяви, че ако и местната структура се получи разминаване на позициите, дори минимално, мястото му няма да бъде там. Все още няма яснота раждали се нов проект в българската политика, но депутатите декларираха, че са получили подкрепата на избирателите в своите райони.

Лютви Местан подчерта, че дори и хиляда пъти да трябва да му отрежат главата, пак би застанал зад декларацията определена от Ахмед Доган като тежък гаф. Отцепниците и изгоненият от лидерството бяха посрещнати с бурни възгласи на одобрение от стотици жители на Момчилград, които изразиха подкрепа за тях.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама