Местан пак смени версията, ходил е до турското посолство да иска закрила

15:27, 26 дек 15 / Политика 25 435 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Не съм искал подкрепа, имах няколко часа да организирам сигурността си. С тези думи, цитирани от „Фокус“, бившият лидер на ДПС Лютви Местан оправда визитата си в турското посолство, провела се часове преди да бъде изхвърлен от партията на Централното ѝ събрание. Изказването му е от Момчилград, където се проведе вторият предвиден за деня възпоменателен митинг в памет на жертвите на т.нар. Възродителен процес.

Когато излезе информацията за любопитното му посещение, Местан я отрече, въпреки че в страницата във „Фейсбук“ на посолството се появи снимка как получава подарък за рождения си ден.

На въпрос колко време е прекарал при дипломатите на южната ни съседка, Местан отговори, че е бил за кратко.

„Много, много кратко време. Причините ще ги коментираме друг път. Сега само ще Ви кажа, че изконно право на всеки български политик е да осигури собствената сигурност при критична ситуация. Бях за много кратко време та, през останалото време бях със семейството и децата си”, заяви той.

„Не съм искал подкрепа. Имах няколко часа да организирам сигурността си”, сподели той.

Попитан от кого се чувства застрашен, Местан посочи, че е рано даде отговор на този въпрос.

На въпрос дали ще създаде нова партия той отговори: „Как ще продължавам да следвам убежденията си е въпрос чийто отговор ще зависи от прекия диалог с нашите избиратели. Ние едва сега започнахме този разговор”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама