Започнаха проверки на търговците на пиратки в Благоевградско

17:58, 26 дек 15 25 320 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Националната агенция по приходите и полицията стартираха съвместни проверки на търговските обекти, които предлагат пиротехнически изделия по коледно-новогодишните празници. Данъчните ще проверяват дали магазините разполагат с касови апарати и документи за произход на бомбичките. На фокуса на служителите на реда пък ще е състоянието на артикулите. Ще има и предписания за изпълнението на Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества пиротехническите изделия.

От полицията припомнят, че има забрана за продажба видимо повредени пиротехнически изделия или такива със скъсан етикет. При установено нарушение търговецът ще заплаща глоба от 1 000 до 5 000 лева, а ако повтори - между 2 000 и 10 000 лева. На служителите на търговските обекти не е позволено да продават фойерверки клас 1 на деца под 12 години,  от клас 2 на деца под 16 години и трети клас - на лица, ненавършили пълнолетие.

От ОД на МВР - Благоевград призовават родителите да внимават със срока на годност на пиратките и да следят за целостта на етикетите им. Също така е задължително да следят по какъв начин децата им употребяват тези изделия и дали има упътване на български език.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама