Путин нареди създаването на антитерористични щабове в морските райони на Русия

18:17, 26 дек 15 / Свят 25 307 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Руският президент Владимир Путин подписа указ, с който се постановява създаването на оперативен щаб в морските зони за борба с тероризма. Звената ще бъдат създадени в градовете Каспийск, Мурманск, Петропавлоск Камчатски, Симферопол и Южносахалинск, предава ТАСС.

Това се посочва в документа, публикуван на официалния портал за правна информация.

В указа се посочва, че в по-горе изброените градове трябва "да се изградят оперативни щабове за организацията на планирането на прилагането на сили и средства от федералните органи на изпълнителната власт и техните териториални органи за борба с тероризма, управление на контратерористични операции в териториално море, изключителната икономическа зона, на континенталния шелф на Руската федерация, в други морски пространства, в чиито предели Руската федерация осъществява суверенитет, суверенни права и юрисдикция, а също и на морските съдове, плаващи под държавни флаг на Руската федерация". Юридическият документ е влязъл в сила от деня на подписването му, допълва ТАСС. 

Човек на годината

Междувременно проучване на социологически център „Левада“ показва, че руснаците са избрали руския президент за човек на 2015 година. Следват министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров и министърът на отбраната Сергей Шойгу. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама