Пострадалият полицай е прострелян с "Макаров"

20:36, 26 дек 15 25 386 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Нови подробности около инцидента на ул. „Самоковско шосе” и Околовръстен път, при който беше прострелян полицай. Според полицейски източници, цитирани от БНР, нападателят е стрелял с пистолет „Макаров“. Според информацията експертизата, която са извършили органите на реда показва, че изстрелите са произведени от прозореца на шофьора, което означава, че има вероятност нападателят да е бил сам в автомобила.

Припомняме, че навръх Бъдни вечер около 21:00 ч. в централата на полицията беше получен сигнал за ранен униформен служител. От СДВР съобщиха първоначална информация, според която двамата полицаи са забелязали горяща мрежа на пътното платно, поставена до личните им автомобили, където имало и две туби с петролен продукт и газова бутилка.

В това време на пътното платно е спрял друг автомобил. Единият от служителите на МВР тръгнал към него и в този момент непознатият шофьор започнал да стреля. От шест или седем изстрела, един улучил полицая в крака.

Вече втори ден МВР издирва нападателите и автомобила. Ясно е, че катаджията не е спирал за проверка джипа, от който е стреляно. Полицаят е заявил, че няма никаква представа какво може да стои в основата на стрелбата. 

Междувременно Софийската градска прокуратура (СГП) образува досъдебно производство срещу неизвестен извършител.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама