В София по празниците - на прожекция на "Макбет" и класически концерт от Новогодишната програма на НДК

22:21, 26 дек 15 / Култура 25 487 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ако семейството ви е решило да остане в София за празниците, няма по-подходящо време от неделната сутрин за подготовката и украсата на сурвачки. Ако искате сурвачката ви да е уникална и лично изработена от вас, кино „Влайкова“ ви кани в неделя да изпробвате творческото си виждане.

Материалите за изработването могат да бъдат: вълна, сушени плодове, пуканки, прежда, малки кравайчета, сушени чушки или някакъв друг материал по ваш избор. Организаторите подчертават, че самите те също са подготвили интересни материали, които ще предоставят на участниците.

Театралното предложение за неделния ден идва от НДК и театър „Азарян“. Утре от 19:30 ч. ще се играе спектакълът „Чайка“ по А. П. Чехов, а сценичната редакция и подготовка е на Явор Гърдев. Спектакълът ще събере на сцената много популярни съвременни актьори, сред които Снежина Петрова, Ованес Торосян, Владимир Пенев, Николай Урумов, Захари Бахаров.

Ако решите да отидете на кино, в понеделник в кино „Люмиер“ може да гледате „Макбет“ - един от успешните филми на фестивала „Киномания“ 2015.

Лентата на австралийския режисьор Джъстин Кързъл с Майкъл Фасбендър и Марион Котийар в главните роли имаше своята премиера на фестивала в Кан. Филмът не е е пренасян впечатляващо на големия екран от версията на Роман Полански през 1971 г. Джъстин Кързъл прави неповторим филм, в който Майкъл Фасбендър изиграва коронна роля в кариерата си. 38-годишният актьор успява да предаде по феноменален начин пагубната жажда за власт на героя си, подклаждана от неговата съпруга – лейди Макбет, изиграна от Марион Котийар.

Отново в понеделник е и поредният концерт на Камерата Орфика НБУ и Марио Хосен (солист и диригент), който ще зарадва ценителите на класическата музика в Националния дворец на културата. Празничният концерт ще започне в 19:00 часа в Зала 6 на Двореца, а гост-солисти този път ще бъдат: Костадин Йоцов – обой и Атанас Атанасов – чембало. Програмата включва произведения на Астор Пиацола, Антонио Вивалди и Йоха Себастиан Бах.

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама