Наградиха най-активните граждански организации в Търговище

07:41, 30 дек 15 25 618 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Клубът на нестопанските организации в Търговище връчи традиционните си годишни награди. Светското събитие събра над 100 представители на местните власти, неправителствения сектор, бизнеса, медиите, както и много други гости и приятели на организацията.

Сред тях бяха също кметът на града д-р Дарин Димитров, както и някои от най-младите общински съветници- Невена Станимирова и Илия Илиев.

За настоящата година организацията връчи отличия в 10 категории. За най-активна гражданска организация беше отличено сдружението "Надежда за Антоново", а сред читалищата награда получи това в село Стража.

Младежите на Клуба и на Български червен кръст получиха приз за доброволческа акция. Родителската организация "Заедно за децата на Търговище" беше наградена в категорията за най-успешен старт, а нестопанския сектор отличи и партньорите си - Държавен куклен театър и Обединен детски комплекс. 

За иновация на годината беше призната ",Библиотеката на играчките", като подход за работа с деца и семейства, включително и от малките населени места. Признание получи и Сдружение СИДУРО от Опака за проекта си за наблюдение на местната власт. 

За кауза на настоящата година беше определена инициативата "Забранения референдум", която имаше за цел провеждането на онлайн референдум по двата въпроса - за мажоритарното гласуване и за задължителния вот, които бяха отхвърлени от националното гласуване. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама