Темите през 2015 г.: "изключване" и "продадено", според журналисти

09:25, 30 дек 15 25 558 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Изключване”,  „продадено” и „провалени държави”. Така формулираха основните теми през годината журналистите Миролюба Бенатова, Иван Бедров и Борислав Зюмбюлев в сутрешния блок на Нова ТВ.

Според Бедров събитията преди Коледа около раздора на ДПС не са изместили останалите събития през годината, а са ги допълнили. По неговите думи това е морфичен резонанс. Той допълни, че не е необходимо българите да разбираме конфликта в партията. Ако има големи финансови схеми не са започнати сега, каза Бедров. Историите около ДПС много бързо ще отшумят, каза от своя страна Зюмбюлев.

„Ако симптомът е опраскване, то стига вече опраскване”, каза Бедров по темата „Яневагейт”. Журналистът коментира, че словото на председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов в подкрепа на съдебната реформа е едно от най-споделяните сред хората. Според Зюмбюлев се драматизира един дребен въпрос до национална кауза, визирайки квотите във Висшия съдебен съвет.

По неговите думи провалените държави като Сирия и Гърция са станали прекалено много. „България е много близо до заразата”, каза той и подчерта, че общата ни цел е да не допуснем това да се случи с нея.

Бенатова каза, че 21% от българските ученици са неграмотни, което говори за изключването им от образователната система. Тя подчерта като важна и темата със затворените представители на Секционните избирателни комисии в зала „Арена Армеец” при провеждането на местните избори.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама