Антоанета Бонева е спортист на годината в Търговище

10:43, 30 дек 15 / Спорт 25 478 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Със 144 точки състезателката по стрелба Антоанета Бонева оглави класацията за спортист на годината в Търговище. Това е поредното, седмо отличаване с приза на олимпийската ни надежда в традиционната анкета сред 12 журналисти и спортни деятели. За треньор на годината беше избран наставникът на стрелкинята Христо Христов. 

Лично кметът д-р Дарин Димитров уважи призьорите. За първа година освен награда и грамота от градоначалника, бяха връчени и статуетки на всички спортисти от челната тройка в индивидуалното и отборно класиране. Грамоти за принос в развитието на спорта получиха 19-те отбора в общината. В поздравлението си д-р Димитров заяви: "Нека сега за миг замълчим и помечтаем за олимпийски медал догодина. Когато искрено помечтаем, той ще се сбъдне!"

В церемонията участва областният управител Светлин Бонев, досегашният кмет на общината д-р Красимир Мирев, председателят на Общинския съвет Хатидже Алиева, заместник-кметът по спорта Емине Якубова. Гости бяха ръководители на спортни федерации и съюзи в региона, общински съветници. В кратката програма на церемонията акцент бяха и даровитите деца в областта на изкуството - Рая Христова, Яница Стаменова и балетна формация "Търговище" към Младежкия дом. 

След Бонева на второ място в класацията се подреди състезателят по спортна гимнастика Светослав Ангелов, следван от Антония Григорова - ориентиране.

В челната десятка попаднаха още Иван Сираков - ориентиране, Мирослава Минчева - стрелба, Светослав Петров - борба, Мустафа Мустафов - борба, Янина Станчева - стрелба, Ивана Петрова - вдигане на тежести, Моника Костова - стрелба и Денис Зекериев  - борба.

За отбор на 2015 година беше определен футболният тим юноши старша възраст с треньор Иван Иванов, следван от юношите баскетболисти с треньор Николай Златков и мъжете баскетболисти с треньор Милен Атанасов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама