КАТ хвана 300 шофьори с алкохол по коледните празници

10:47, 30 дек 15 25 465 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Над 290 шофьори са заловени след употреба на алкохол при проверки на пътната полиция в периода от 21 до 27 декември. От тях 144 души са карали с над 1,2 промила алкохол в кръвта. Това съобщи началникът на „Пътна полиция“ комисар Бойко Рановски в сутрешния блок на Нова ТВ.

„През последните 6 месеца всяка седмица залавяме между 200 и 300 души, които са седнали зад волана, след като са употребили алкохол”, отбеляза той. По неговите думи пътните полицаи хващат над 300 шофьори, които са без шофьорска книжка или с отнето свидетелство за управление.

При такива случаи се предвижда прекратяване на регистрацията на автомобила със свалянето на регистрационните му табели. Това предложение мина на първо четене в Народното събрание, допълни Рановски.

Над 200 хил. автомобила се очаква да се насочат към София на 3 януари 2016 г., когато ще е и основният трафик след новогодишните празници, коментира той. Дейността на КАТ ще бъде насочена към подпомагане и регулиране на движението, а не толкова към контрол в дните на голямото придвижване. Това не означава, че агресивните водачи и тези, които не спазват правилата за движение, няма да бъдат наказвани, каза още Рановски.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама