Варненски общински съветник дарява заплатата си на болни деца

11:02, 30 дек 15 25 472 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общинският съветник от Варна Григор Григоров дарява заплатата, която получава за работата си в местния парламент, на две деца, страдащи от рядкото метаболитно заболяване левциноза.

8-годишната Деница и брат ѝ Николай приемат специални храни, защото организмът им не може да разгражда белтъчините. Храните струват скъпо и се доставят от чужбина, а Здравната каса поема само хранителните добавки.

Григор Григоров научава за двете деца от репортаж на БНТ-Варна и решава да помогне. Той неведнъж е заявявал, че общинските съветници не трябва да получават възнаграждение за работата си и сам дава личен пример.

"Смятам, че нашето общество е твърде разслоено и доста хора се нуждаят от помощ и думи като милосърдие, състрадание, човечност не са лишени от съдържание", споделя Григоров.

Специалните храни за Дени и Ники струват около 800 лева на месец. Нарушаването на диетата води до тежки увреждания. Заради късно поставената диагноза Ники е с церебрална парализа. Дарената заплата осигурява нормален живот за децата и глътка въздух за родителите.

"До края на моето пребиваване в Общинския съвет през следващите 4 години те всеки месец ще получават моята заплата, с което смятам, че ще им бъда в помощ", обеща Григоров. Той развива собствен бизнес. За себе си казва, че е успял човек, благодарение на семейството, приятелите и екипа, с който работи. Убеден е, че да правиш добро е вътрешна потребност.

"Когато човек направи нещо добро, без да си дава сметка какво ще получи насреща, моят живот показва, че то се връща в пъти някъде далеч във времето", споделя общинският съветник.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама