Община Шумен готова за първия сняг

11:05, 30 дек 15 25 410 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Община Шумен има готовност за реакция при усложнена зимна обстановка, съобщиха от общинския пресцентър. От кметството напомнят на фирмите, отговорни за зимното поддържане на улиците и пътищата в общината, да имат готовност за работа при усложнена зимна обстановка.

Очакваното застудяване и рязкото понижение на температурите създава предпоставки за обледяване на пътищата от общинската пътна мрежа, на улици и пешеходни зони в града, кварталите и селата на територията на общината.

Заместник-кметът по устройство на териториите, строителство и екология  инж. Боян Тодоров е разпоредил на „Барс“ АД, „Титан БКС“ ООД, ОП „Паркинги, гаражи и и благоустройство“ и на ОП „Обреден дом“ при влошаване на обстановката да предприемат незабавно необходимите мерки, за да не се допусне затваряне на пътища от общинската пътна мрежа и на улици в града и да се осигури достъп до здравните заведения, „Пожарна безопасност и защита на населението“, Центъра за спешна медицинска помощ, елподстанциите и др.

За добрата координация между фирмите, службите и общинската администрация е разпоредено да се поддържа връзка с дежурния в общината на тел. 054/857 651.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама