Ограничават движението на камиони над 12 т по пътя Пловдив - Смолян и на АМ "Тракия"

11:19, 30 дек 15 25 440 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В последния работен ден за 2015 г. на територията на Пловдивска област се забранява движението на камиони над 12 т по автомагистрала "Тракия", както и по път II-86 Пловдив - Смолян. Ограничението е в сила между 16 и 20 ч. днес.

То е част от мерките на Агенция "Пътна инфраструктура" за забрана днес движението на товарни превозни средства над 12 т по автомагистралите и натоваренитe пътни направления от 16 ч. до 20 ч.

Целта на мярката е повишаване на безопасността при пътуване и увеличаване на пропускателната способност на пътната инфраструктура, съобщиха от АПИ.

Необходимо е шофьорите да карат внимателно и със скорост, съобразена с метеорологичните условия, да спазват въведените ограничения, пътната сигнализация и указанията на "Пътна полиция", която следи и предприема необходимите действия за организацията на движението.

Същата организация в движението ще бъде въведена и в последния ден от почивните празнични дни - 3 януари 2016 г. (неделя), от 14 ч. до 20 ч.

Ограничението не важи за МПС, превозващи бързоразвалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим, живи животни и опасни товари.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама