"Дунав" продължава със селекцията

11:47, 30 дек 15 / Спорт 25 378 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
ФК "Дунав" подписа договор с Ангел Здравчев. Контрактът с 21-годишния флангови футболист е за година и половина с опция за още една.

Здравчев е универсален футболист, който ще разшири опциите по фланговете. Той е роден в Пловдив и е минал през школите на местните "Марица" и "Ботев". След това става част от "Литекс", в чиято академия се шлифова като футболист и печели редица медали в първенствата при подрастващите. Това му печели и повиквателни за юношеските селекции на България.

Преди около година и половина той отново бе в Русе, но тогава сериозна контузия му попречи да запише мачове с дунавския екип. През тази есен Здравчев игра под наем във "Верея".

"Целта е да засилим конкуренцията в отбора. В тази връзка преговаряме и с още един футболист, с който очаквам да подпишем около Нова година", сподели старши треньорът на "драконите" Веселин Великов.

Във връзка с тиражираните слухове, че "Дунав" взема под наем Антон Огнянов, той бе категоричен, че няма подобна опция.

"Ако ще вземаме някого, той ще е с договор, който го обвързва сериозно с нашия клуб", заяви Великов, като гарантира, че към момента не смята да се разделя с нито един от настоящите играчи.

Припомняме, че след есенния полусезон русенският клуб е водач в класирането на "Б" група с актив от 38 точки, с 4 повече от преследвачите "Поморие" и "Локомотив" Горна Оряховица. Дунавската атака дори е най-добра в целия професионален футбол у нас с отбелязани 35 гола.

Подготовката на "драконите" за футболната пролет стартира на 12 януари.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама