Разград сред общините, включени в билборд кампания за вътрешния туризъм

11:59, 30 дек 15 25 481 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Билборд кампания за насърчаване на туризма в страната започва Министерството на туризма. Тя се провежда съвместно с общините, съобщават от пресцентъра на министерството.

Кампанията ще обхване всички по-големи общини и ще рекламира възможностите за туризъм по региони. Рекламни билборди ще бъдат разположени на централни места, като на територията на една община ще се рекламират възможностите за туризъм в друга – така знакови културно-исторически забележителности от един регион ще бъдат представени в друг.

Акцент е поставен върху културно-историческите паметници у нас като средновековната крепост Баба Вида, археологическия комплекс Перперикон, късноантичната крепост Хисарлъка, Бесарбовския скален манастир, археологическия реверват „Абритус” и др.

Министерството на туризма ще изработи над 40 билборда, които ще бъдат поставени за период от близо 6 месеца на определени места, предоставени безплатно от съответните общини.

Кампанията вече започна и предстои поетапно поставяне на билборди в първите 11 големи общини – Разград, Русе, Силистра, Хасково, Видин, Велико Търново, Бургас, Кърджали, Габрово, Монтана и Перник. На по-късен етап ще бъдат включени и други общини в страната.

Подобна инициатива се реализира за първи път у нас и е естествено продължение на усилията на Министерството на туризма за насърчаване на вътрешния туризъм и популяризирането на възможностите за целогодишен отдих у нас. Целта на кампанията е както да повиши информираността на българите за страната им, така и да разнообрази националния туристически продукт. Тя надгражда и постигнатите резултати от приключилия проект „Комуникационна кампания за насърчаване на вътрешния туризъм“, която успя да достигне до около 2 млн. души.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама