Малолетна бе превърната в проститутка заради бездействието на МВР-Варна

13:18, 30 дек 15 25 761 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Издирваната 13-годишна тийнейджърка от Аксаково е направена проститутка от сводника си след тактическо изчакване от страна на полицията. Това твърдят източници на сайта "Интриги.бг". Момичето бе обявено за издирване на 21 декември, след като на 9 декември напуснало безследно дома си.

"Не й е за първи път. Имала си приятел и преди също отсъствала известно време", коментираха полицаи, за част от които случаят приключвал с този факт. Интриги.бг припомня на тези "професионалисти", че на 13-годишна възраст по закон всеки е дете и не се очаква да взема самостоятелни разумни решения, свързани с живота и сигурността му.

"Родителите буквално полудяха, никой от полицията не им обръща внимание", споделиха близки на семейството. "Искам да ви кажа, че полицията в Аксаково не се отзовава на сигналите на родителите. Човекът, който я държи, е определил среща на майката с телефонно обаждане. Тя сигнализира органите на реда и те... нищо! Не можели да се доверят на едно обаждане. Знам, че срещата се състоя... поставят условия... заплашват... И това ми било полиция! Нямам думи за РУ на МВР град Аксаково!"

Междувременно в един от сайтовете за платена любов се появява обява. На нея издирваното момиче е предлагано като проститутка. Това възмущава мнозина, защото бездействието на полицията определено е допринесло за случващото се.

В обявата, естествено, момичето е представено като 18-годишно и цената за ласките му е определена на 100 лева. А мястото, на което може да бъде купена, е Варненска област. Два дни по-късно обявата е свалена от сайта.

Във вторник вечерта, по стечение на обстоятелства извън варненската полиция, тийнейджърката е намерена. Тя е задържана за изследвания, включително и за употреба на наркотици. До момента няма информация да е арестуван някой от възрастните, при които е била в последните десетина дни.

Случаят е повече от показателен за нивото на професионализъм в ОД МВР - Варна, коментира сайтът "Интриги".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама