Прокуратурата в Пловдив иска арест за Сюрен Борисов за побоя пред "Галакси"

13:45, 30 дек 15 25 525 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Районната прокуратура в Пловдив внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо Сюрен Борисов, на 24 г. от Пловдив, привлечен като обвиняем по досъдебно производство за нанасяне на телесна повреда на три лица по хулигански подбуди - престъпление по чл. 131, т. 12, във връзка с чл.130, ал. 1 от Наказателния кодекс.

Припомняме, че на 28 декември 2015 г. към 6 ч. сутринта пред заведението "Галакси" в ЖР "Тракия" е възникнал конфликт. Трима студенти, двама на 20 г. и един на 19 г., излезли от клуба и вървели по улицата, когато били застигнати от лек автомобил, който напуснал паркинга на заведението.

Колата е била шофирана от 26-годишната Пепа Мошукова от Пловдив. Единият от младежите разменил реплики с нея през прозореца на автомобила. Пепа слязла от колата, а след нея и Сюрен.

Той нанесъл последователно удари с ръце и ритници на тримата младежи. Пострадалите били откарани в болница за преглед. А Сюрен и 26-годишната жена напуснали местопроизшествието.

Тримата пострадали младежи, Сюрен Борисов и Пепа Мошукова са били посетители на заведението.

Продължават активните процесуално-следствени действия по случая с оглед установяване степента на телесните увреждания, издирват се още очевидци на деянието.

Сюрен Борисов е бил осъждан през 2011 г. за нанасяне на средна телесна повреда по хулигански подбуди на една година лишаване от свобода условно с три години изпитателен срок.

Срещу него е бил внесен и обвинителен акт от Окръжна прокуратура - Пловдив, през 2014 г. за извършен грабеж, като към настоящия момент делото е в съдебна фаза.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама