Васил Божков построил абсурдните екопътеки в парк "Витоша"

14:08, 30 дек 15 25 882 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Изпълнителят на некачествената екопътека от „Златните мостове“ до х. Кумата и Конярника на Витоша е „Инфра Роудс“ ЕООД, пише сайтът „Биволъ“. Проверка на сайта за разследваща журналистика е установила, че зад фирмата, която е изградила с европари алеята, стои Васил Божков – Черепа.

Неправителствената организация „Спаси София“ съобщи вчера за безобразното изпълнение, за което са изхарчени 304 208 лв. Според нея ремонтът е приключен през месец май 2015 г., но лошата поддръжка се забелязва седмица по-късно.

Ден след сигнала директорът на природен парк „Витоша“ Снежана Петрова се оправда в репортаж на Нова ТВ, че резултатът е заради лошите климатични условия, природни стихии и човешки вандализъм.

Фирмата „Инфра Роудс“ ЕООД е спечелила самостоятелно или в консорциуми обществени поръчки за 28 761 156,00 лв., от които 22 831 198 лв. еврофинансиране, пише още „Биволъ“. Най-много спечелени поръчки на обща стойност 13 229 559 лв. са при сегашното правителство, показва справка в търсачката за обществени поръчки.

За парк „Витоша“ „Инфра Роудс“ има договори за 1 713 076 лв. Те са от 2014 и 2015 г. след назначението на Снежана Петрова на директорския пост.

„Инфра Роудс“ ЕООД е собственост на „Инфра Билдинг“, която пък е собственост на „Инфра Холдинг“ АД с представител Антон Василев Божков. Той е син на известния хазартен бос Васил Божков – Черепа, който развиваше и строителен бизнес, но го прехвърли на ПИБ заради дългове, припомня „Биволъ“.

Според акционерната книга на „Инфра Холдинг“ Васил Божков притежава в лично качество 26,79% от акциите. Още 14,51% се държат от „Вабо 2005″ EOOD, която е еднолична собственост на Божков. Сред акционерите е и „Нове Интернал“ ЕООД, също собственост на Божков.

Васил Божков е посочен като шеф на една от големите престъпни групировки, чиято дейност включва „пране на пари, приватизационни измами, заплахи, изнудване и рекет в дипломатически доклад на посланик Джеймс Пардю от 2005 г. за българската организирана престъпност. В доклада се припомнят и връзките му с други престъпни групировки като „Интергруп“ на Младен Михалев – Маджо, известна още като СИК, около която е гравитирал и премиерът Бойко Борисов, пише още "Биволъ".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама