23 състава участват в Националния фестивал на любителските театри в Каварна

07:35, 02 юни 16 / Култура 25 411 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В Каварна стартира XIX Национален фестивал на любителските театри с международно участие. Тази година той ще продължи до 5 юни на сцената на Народно читалище „Съгласие-1890“.

Участие вземат 23 състава, сред които за първи път има гости от гр. Прокупле, Сърбия. Те ще представят „Майстора и Маргарита” от Булгаков. Зрителите на театралния форум ще имат възможността да  гледат изключително интересни постановки на чужди и български автори.

Журито е с председател доц.Виолета Гиндева (актриса) и членове Мая Вапцарова (режисьор), Красимир Ранков (актьор и режисьор), Крум Гергицов (театровед).

Сред заглавията от световната класика в афиша на фестивала е "Майстора и Маргарита" от Михаил Булгаков в интерпретацията на театър "Хранислав Драгутинович" от град Прокупие, Сърбия. Театрални състави от страната ще представят "Вестникар ли?" от Иван Вазов, "Вражалец" от Ст.Л. Костов, "Нашенци" от Чудомир, "Януари" от Йордан Радичков и други спектакли от български автори. Публиката очаква нов прочит на режисьори и актьори на "Писмо на една непозната" от Стефан Цвайг, "Всяка година по същото време" от Бърнард Слейд, "Червени рози" от Алдо де Бенедети и редица други заглавия. Призьорите на фестивала ще бъдат наградени на церемония на 5 юни.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама