Дионисий се оплака, че го заплашват по телефона, наричали го палячо

08:01, 02 юни 16 25 340 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Отстранения от управлението на храм-паметника „Св. Александър Невски“ архимандрид Дионисий се оплака в ефира на БТВ, че е бил заплашван по телефона. Той пусна запис от разговор, в който мъж го нарича палячо, след което телефонът взима друг мъж.

„Добър вечер как се чувстваш? Беше хиперактивен, за това намали оборотите, защото не става така. Прати много поздрави на Негово преосвещенство“, казва другият мъж.

Дионисий, който беше отстранен от Светия синод заради зарята, която организира на Великден, обясни, че това била явна заплаха. Разпознавал единия глас от записа, но не желаел да се каже кой е, защото не бил сигурен.

„Със сигурност са расопоклоници“, каза той.

Той се оплака още, че „никога нищо не научава по правилния ред, а от медиите“. „От вас научих, че ще бъда изпратен в Бачковския манастир. В Руската православна църква ги пращат на заточение в Сибир, а при нас трябва да ме пратят в Диарбекир“, каза Дионисий.

Той подчерта, че се е облякъл в бяло в символ на възкресението и защото е в неплатен отпуск. „И вие като взимате интервю от негово величество сте с вратовръзка, а сега в студиото не сте“, обърна се към водещия архимандритът.

Той обясни, че отказът на Българската православна църква да не участва в събора православните църкви е, защото „не могат да водят съвременен диалог за това и нашите няма да участват“.

Дионосий каза още, че не се чувал с патриарха откакто е бил отстранен на 20 май. „Връзката може да е интерактивна, не само аз него да търся“, каза той.

„Зарята не озари душите на никого в този храм и се стигна до тук“, отговори Дионисий на въпрос дали не е размислил правилно ли е било да има заря на Великден.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама