130 експерти дебатират в Пловдив образователната система през 21-ви век

08:15, 02 юни 16 25 524 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В Пловдив ще се проведе двудневна международна конференция, организирана от фондация "Световен образователен форум България" и Община Пловдив, съвместно с Министерството на образованието и науката. Темата – "Образователната система през 21 век – иновативни подходи за качествено образование" –  е посветена на необходимостта от промени и иновации  в областта на образованието.

Сред 130-те регистрирани участници са университетски преподаватели, експерти и представители на Регионални инспекторати и общини, директори на училища и детски градини от всички области на България, обединени от идеята да градят общността  от  лидери в образованието. Тук ще бъдат ипредставители на социалните  партньори в образованието – СБУ, КТ Подкрепа,  Съюза на работодателите  в системата на средното образование.

Сред специалните говорители на форума са зам.-министърът на образованието и науката Диян Стаматов  и зам.-кмет на Община Пловдив, която е основен партньор по проекта "Иновативни училища" Стефан Стоянов.

Динамична програма, интересните тематични панели и уъркшопи са подготвени от организаторите, за да може всеки участник да се почувства част от общността на лидерите в образованието, които професионално и отговорно да работят за  качествено образование и за по-доброто бъдеще на нашите деца.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама