Временното затварят пътни участъци при провеждането на високопланинското „Българка"

08:19, 02 юни 16 25 406 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Високопланинското автомобилно състезание „Българка-2016” ще се проведе край Сливен на 4 и 5 юни. При провеждане на състезанието в ОД на МВР-Сливен е създадена организация на движението, която налага временното затварянето на пътни участъци.

По програма, от 09:00 ч. до 11:30 ч. на 04.06.2016 г. (събота), на площада пред Община Сливен ще се извърши технически преглед на заявените автомобили, а от 12:00 ч. ще се проведе официално откриване на състезанието.  

Към настоящия момент, участие в състезанието са заявили около 45 екипажа.

След приключване на откриването, автомобилите основно ще се придвижат до старта по ул. „Раковска” и ул. „Елисавета Багряна” - през местността „Селището” - местност „Абланово”. 

На 04 юни ще се проведе официална тренировка на три манша, като старта на първия е в 14:00 ч. 

На 05 юни ще се проведе състезанието, което също ще е на три манша, като старта на първия е в 10:30 ч. 

Забраната за движение на МПС на 04 юни е за времето от 13:00 ч. до 18,00 ч. в участък гр.Сливен – м-т „Селището”- „Абланово”- връх Българка

Забраната за движение на МПС  на 05 юни е за времето от 09:30 ч. до 14,30 ч. в участък гр.Сливен – м-т „Селището”- „Абланово”- връх Българка

Общо за двата дни на провеждане на Рали „Българка-2016” ще бъдат ангажирани 14 полицейски служители. Действията на служителите ще са насочени към осигуряването на добър  обществения ред, безопасност на движението за гражданите и участниците в състезанието, недопускане извършването на кражби на лично имущество и имущество, собственост на състезаващите се отбори, както и други криминални престъпления и инциденти, свързани с нарушаване на изискванията за нормалното протичане на ралито. Полицейски патрули ще има в района на местност „Селището”  и на връх Българка. 

За безопасността при провеждане на автомобилното състезание е въведен правилник, според който:

- Абсолютно се забранява оказването на помощ на състезателите в скоростните етапи /дори ако са пострадали/. Такава се оказва само от компетентните органи и лица. Некомпетентната намеса на зрители води до тежки последствия за самите тях, както и до дисквалифициране на състезателите.

-  Родителите и възрастните, отговорни за децата да ги държат близо до себе си, като ги контролират постоянно.

- Движението по трасето на скоростните етапи се разрешава след преминаването на специален автомобил или от старшия съдия на етапа, а не както погрешно се счита 30 мин. след преминаването на "последния" състезателен автомобил.

Органите на реда ще бъдат безкомпромисни към нарушителите на реда и особено към употребилите алкохол, неспазващи разпорежданията на организаторите и полицейските служители и тези, които пречат за нормалното протичане на състезанието.

Тези, които ще съчетаят емоциите от ралито с приятна почивка сред природата да бъдат особено внимателни при паленето на огън. Това да става на предвидените за това места. След като огънят е запален да се вземат предпазни мерки да не се предизвика пожар. Мястото за отдих да се напуска само след загасен огън.

Пътят село Ичера – „Карандила” – „Даулите” посока разклона за село Раково остава отворен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама