Нов комплекс за социални услуги отваря врати в Плевен

08:20, 02 юни 16 25 308 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
От 1 юли в Плевен ще започне да функционира нов комплекс за социални услуги за деца и семейства от региона, който ще бъде създаден чрез сливането на два съществуващи в момента подобни комплекса. Това съобщиха от кабинета на председателят на общинския съвет Мартин Митев.

Предложението за сливането на „Център за обществена подкрепа“ с капацитет 75 места и „Център за настаняване от семеен тип за деца и младежи без увреждания“ с капацитет 12 места, е подадено в деловодството на общината от Фондация "Международна социална служба - България". След разглеждане в местния парламент е прието от съветниците.

По време на последната сесия са гласувани и други предложения, имащи връзка със социалните центрове в града.

Ще бъде увеличен капацитета на Център за социална рехабилитация и интеграция за жени и деца, претърпели насилие, като местата за хора в нужда ще бъдат 30, вместо досегашните двадесет. Предложението е на Сдружение "Отворена врата", а в центъра се оказва помощ на жени и деца, жертви на домашно насилие и трафик.

От 50 на 65 места се увеличава и базата на Центъра за социална рехабилитация и интеграция за деца с увреждания, в който се оказва помощ на подрастващи във възраст 3-18 години.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама