Делегация на Европейския парламент пристига в Пловдив, обсъждат еврофондовете

09:06, 02 юни 16 25 290 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
По инициатива на ръководителя на Делегацията на българските социалисти в ЕП,  делегация от Европейския парламент ще проведе изнесена работна група в Пловдив.

Илияна Йотова и Информационното бюро на ЕП в България организират конференция под надслов "Предимства и недостатъци на политиката по сближаване в България". Събитието ще се състои днес  от 16:15 ч. в конферентната зала в хотел "Санкт Петербург“ - град Пловдив, бул. "България“ 97. Сред присъстващите ще бъдат кметът на Пловдив - Иван Тотев, кметът на град Троян - Донка Михайлова, зам.-председателят на Комисията по регионално развитие в Народното събрание Дора Янкова и депутати от община Пловдив. На конференцията ще се обсъди изминалия програмен период за еврофондовете, както и тяхното бъдеще в България.

Илияна Йотова е докладчик за планинските региони в Комисията по регионално развитие на ЕП и целта на нейната инициатива са допълнителни целеви инвестиции в планините на ЕС от европейските фондове и програми. Докладът на Йотова беше приет наскоро с пълно мнозинство в Европейския парламент. Чрез доклада, планинските региони ще бъдат поставени за обсъждане, като една от новостите в следващия програмен период. Най-сериозният проблем според нея е обезлюдяването на планините, което не позволява развитие и води до загуба на възможностите за възползване от природните ресурси.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама