„Юбер“ получи 3.5 млрд. долара инвестиция от Саудитска Арабия

09:32, 02 юни 16 / Свят 25 233 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Инвестиция от 3.5 млрд. долара е направила Саудитска Арабия в компанията за споделени пътувания „Юбер“, съобщава световните агенции.

Парите са дадени от саудитския инвестиционен фонд, който ще притежава близо 5% от компанията, а неговият изпълнителен директор Ясир ар Румаян ще стане част от борда на директорите на "Юбер".

"Оценяваме вота на доверие в нашата дейност и продължаваме да разширяваме присъствието си по света", каза основателят на компанията Травис Каланик и допълни, че опитът на „Юбер“ в Саудитска Арабия е добър пример за това как компанията е от полза за пътниците, за шофьорите и за градовете", допълни той.

"Юбер" е най-скъпо оцененият стартъп в света с пазарна стойност в размер на 62.5 милиарда долара. От създаването си през 2009 г. компанията е събрала над 14 млрд. долара инвестиции. Тя развива дейност в девет страни в Близкия изток, който е един от най-бързо развиващите се пазари на "Юбер". Осемдесет процента от клиентите й в Саудитска Арабия са жени, тъй като по закон жените в кралството нямат право да шофират.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама