Павлова се хвали със 100 000 повече продадени винетки

09:56, 02 юни 16 / Политика 25 433 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В сравнение с предишни години към днешна дата са купени 100 000 броя винетки повече, каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова пред Нова тв. Тя отчета допълнително 60 млн. лв. приходи, които ще бъдат вложени в пътни ремонти в Северозападна България.

"С повечето приходи от винетки се надявам малко по малко да оправяме пътищата в страната. В началото на годината имаше сериозен спад в закупения брой винетки. През първите почивни дни през месец март бе първият пик", коментира министърът.

През този летен сезон най-гладко ще бъде пътуването по магистрала "Тракия", каза Павлова. Ремонт се извършва само на едно място – при моста над река Стряма до Пловдив. Но той няма да затрудни движението.

Значително по-бавно ще се придвижват автомобилите по магистрала "Хемус", защото там на четири места колоните ще се събират в едно платно: на 41-и км, по една тръба в тунелите "Витиня" и "Ечемишка" и на големия виадукт на "Елешница". Тези ремонти ще продължат до края на годината.

Инвестициите тази година са насочени към пътищата в Северна България. Одобрени са проекти на обща стойност 200 млн. лева.

Ремонтират се пътищата за Леденика и за Белоградчишките скали, Стара Загора - Раднево и Търговище - Разград. Ремонтни дейности ще има и на север от Бургас, в участъка Поморие - Ахелой. До края на юни трябва да бъде пуснат търг за избор на изпълнител на обхода на Ахелой.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама